Thaise curry met snijbiet en Syrische grillkaas


Aantal personen: 2
Bereidingstijd:  35 minuten

Tip

Snijd of breek een klein stukje van beide uiteinden van het peultje af. De puntjes zijn vaak vezelig en onprettig om te eten. Check bij de eerste paar peultjes ook meteen of er een draad aan zit. Dat doe je door het puntje net niet helemaal los te snijden en dan voorzichtig zijwaarts van de peul af te trekken.

Ingredienten

  • 200 gr Syrische grillkaas
  • 200 gr peultjes
  • 2/3 bos snijbiet
  • 1 st rode ui
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 3 el rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 st limoen
  • 10 gr Thaise basilicum of koriander

Benodigdheden

Snijplank, mes, wok of hapjespan, kookpan, vergiet

Bron: Boerschappen.nl


Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan.

STAP 2: Was de snijbiet en snijd in reepjes van 2 cm. Verwijder eventueel de uiteinden en de draad van de peultjes en spoel schoon. Maak de rode ui schoon en snijd in reepjes.

STAP 3: Spoel de grillkaas, dep droog en snijd in blokjes van 1 cm. Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de blokjes grillkaas in 3-4 minuten mooi goudbruin. Haal de kaas uit de wok en houd apart.

STAP 4: Verwarm opnieuw een scheutje olie in de pan en wok de ui, peultjes en snijbiet 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en wok deze 1-2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de de curry nog 5-8 minuten op laag vuur sudderen tot de gewenste dikte.

STAP 5: Snijd ondertussen de limoen in partjes. Pluk de blaadjes Thaise basilicum en hak de helft fijn. Voeg de gegrilde Syrische kaas toe als de curry klaar is. Proef de curry en breng op smaak met wat limoensap, gehakte Thaise basilicum en zout.

STAP 6: Verdeel de rijst en curry over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden blaadjes Thaise basilicum en een limoenpartje.